Champion RIB CUFF PANTS - Träningsbyxor - new navy


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
DC Shoes STAR - Luvtröja - tango röd

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Champion HOODED - Luvtröja - dark grön
Diesel S-EAST-LONG-A SHIRT - Skjorta - schwarz/weiß

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenDiesel T-JUST-XY T-SHIRT - T-shirt med print - 0basu Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Diesel T-HARUS-LS T-SHIRT - Långärmad tröja - vit
Diesel S-HUSH SWEAT-SHIRT - Luvtröja - gelb

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
CC COLLECTION CORNELIANI Skjorta - multicolor

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Icebreaker OASIS HALF ZIP - Undertröja - prussian blå

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Diesel UMSET-JUSTIN-JULIO-PYJAMA - Pyjamas - blåDRYKORN OREGON - Kostym - petrolvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
CELIO MASANTAL - Kostymskjorta - bordeaux fonce
DRYKORN QUENTIN - T-shirt - bas - gul

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
DRYKORN NEGAN - Huvtröja med dragkedja - schwarz

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. DRWS VIBEZ SLOGAN - T-shirt med print - blå
CELIO NASA - T-shirt med print - optical vit
Emporio Armani PANTALONI - Kostymbyxor - nero

På tisdagen godkände ministerrådetEmporio Armani Piké - rödedc by Esprit SOLID - Skjorta - vitedc by Esprit PALM DETAIL TEE - T-shirt med print - blå den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Edwin LABOUR SHIRT - Skjorta - plum
Element CORNELL CLASSIC - Luvtröja - dark spruce

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenEllesse GIANEL - Luvtröja - grape leaf anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Chevignon TOGS UNLIMITED - Sweatshirt - rouge pourpre