Weekday VOYAGE - Jeans straight leg - spring blå


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Falke AIRPORT - Strumpor - nutmeg melange

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Weekday ACE - Flaröd jeans - san fran blå
GANT HERREN - Skjorta - vit

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenJan Vanderstorm HEINAR REGULAR FIT - Skjorta - marine Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Jan Vanderstorm RINGEL BRYNO - T-shirt med print - grau geringelt
Jan Vanderstorm FOLKWARD - Piké - blå

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
WHY7 KATE - Jeans Skinny Fit - light blå

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Won Hundröd PEARL - Jeans straight leg - stone blå

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Jan Vanderstorm Sweatshirt - grönMister Tee PUMP TEE - T-shirt med print - vitvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Wrangler SKINNY BODY BESPOKE - Jeans Skinny Fit - razzle blå
OLYMP Level Five Slips - caramel

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Pantone Strumpor - artichoke

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Reebok EPIC - Träningsshorts - purple
Wrangler Jeans straight leg - rinsed denim
Selected Homme T-shirt - bas - deep forest

På tisdagen godkände ministerrådetSuperdry TOKYO RINGER - T-shirt med print - navy blåTwisted Tailor COCO - Slips - burgundy1904 ENFIELD CONTRAST COLLAR - Skjorta - indigo den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Fila PIRO - Funktionströja - weiß
Key Largo HELL RIDERS - T-shirt med print - offvit

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenLotto ATHLETICA TEE - T-shirt med print - nectar gul anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

YAS YASLOLA SKIRT - A-linjekjol - port royale