Poster - Diamant 21x30cm


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Menalux Dammsugarpåsar 4902

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Oscar of Sweden Vit Twillskjorta Med Blåa Blomdetaljer Skjorta
Sittpuff Sammet Beige Pall

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenVegetarisk Pizza-kudde i pizzakartong Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Poster - Dream without fear love without limits 21x30cm
Under Armour Tech SSC Graphic Top, Dam, Charcoal Light Heather/Vit/Blå Circuit

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Oscar of Sweden Beige Skjorta Med Blommigt Print

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Skylt Love & Cat

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Poster - Bokstaven O A4 21x30cmKaffeskopa med klämma i rostfritt stål - 16 cmvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Oscar of Sweden Grå Pop Over-skjorta Skjorta
Scholl Rio WG AD Röd

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Ilse Jacobsen Gummistövlar, Beige

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Sandalett Esther, Beigerosa
Kronstadt Johan skjorta, Bordeaux
Oak ostkupa från Sagaform, presenttips

På tisdagen godkände ministerrådetShoe the Bear Cleo Snake stövlar, GråShoe the Bear Emmy S stövlar, SvartVagabond Harvey stövlar, Brun den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Crocs Classic Clog Kids Sosa
Trälåda med text TE

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenMinions Gymnastiksko svart anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Oscar of Sweden Blommönstrad Skjorta