YAS YASBAISLEY - Blus - dark sapphire


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Zalando Essentials Långärmad tröja - vit

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
YAS YASAINA - Blus - rose
Zalando Essentials T-shirt - bas - freesia

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenZalando Essentials Piké - bordeaux Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Zalando Essentials Kofta - sweet lavendar
Zalando Essentials Luvtröja - mauve

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
YAS YASBONNIE - Kofta - pine grove

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
someday. QUENDRA - Vardagsklänning - like butter

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Zoe Karssen LOOSE FIT TEE GIRLS - T-shirt med print - optical vitZalando Essentials Maternity T-shirt med print - dark gråvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
someday. KAMILL - Långärmad tröja - pale blush
Zalando Essentials Maternity Långärmad tröja - navy/vit

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Zalando Essentials Curvy Kofta - dark grå melange

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Versace Jeans Jeggings - nero
someday. ZUMERA - Skjorta - ivory
Herrlicher PIPER SLIM - Jeans slim fit - bliss

På tisdagen godkände ministerrådetVive Maria CAMDEN TOWN SKIRT - Minikjol - schwarz7 for all mankind VINTAGE ILLUSION LUXE GRAVITY - Flaröd jeans - gravity7 for all mankind Jeans Skinny Fit - leopard den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
AG Jeans PRIMA - Jeans slim fit - dark-blå denim
Anna Field A-linjekjol - rosa

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenBershka MIT PRINT - A-linjekjol - orange anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

someday. ULEV - Sweatshirt - oyster