Violeta by Mango AQUA - Skjorta - grön


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Weekday MARYLAND - Långärmad tröja - ecru/blå

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Violeta by Mango MACRO - Blus - egg shell
Weekday PEAK - Skjorta - rodeo blå

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenWeekday AILIN HOODED - Luvtröja - röd Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Whistles Vardagsklänning - rosa/multi colouröd
Vit Stuff FOND TEE - T-shirt med print - röd

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Violeta by Mango Kofta - navy blå

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Violeta by Mango SELLER - Väst - off-vit

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Wallis TAPESTRY DRESS - Vardagsklänning - khakiWallis DOUBLE FLUTE SHIFT - Vardagsklänning - cobaltvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Vivienne Westwood Anglomania WILMA DRESS - Skjortklänning - orange
Wallis ANIMAL WRAP - Blus - grå

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Won Hundröd PROOF - T-shirt - bas - rosa lady

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Wallis Petite SHIFT DRESS - Jerseyklänning - neutral
Warehouse SPIRAL PRINT WRAP MIDI DRESS - Vardagsklänning - navy
Wrangler WORKWEAR - Skjorta - olive

På tisdagen godkände ministerrådetYAS YASBALI DRESS - Maxiklänning - cloud dancerYAS Vardagsklänning - dark grönYAS YASASTA TOP - Tunika - star vit den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
YAS YASSOSA CARDIGAN - Kofta - dark grå melange
someday. ZINITA - Blus - wild rosa

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenYAS Tall YASSUNDAY CARDIGAN - Kofta - golden gul anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Warehouse TORTOISESHELL BELT DRESS - Maxiklänning - brun