PatBo COLD SHOULDER BLOUSE - Blus - wildflower


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Pieces PCFLY TEE - T-shirt med print - bright vit

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Opus WILLY - Fodralklänning - slate grå melange
Pieces Blus - rosa

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenPieces PCBOSS - Blazer - dark gul Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Peak Performance Tights - decent blå
Petit Bateau TEE - T-shirt - bas - rosako

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Opus SUPER FLOWER - Långärmad tröja - simply blå

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Opus SANDRUSKI - Långärmad tröja - simply blå

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Pedro del Hierro SCALLOPED CANALÉ - Långärmad tröja - beigeSosa Clove FLORAL WRAP - Långärmad tröja - multi-colourödvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Opus IMI DOT - Linne - vit
Polo Ralph Lauren Vardagsklänning - cherry print

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Polo Ralph Lauren TEE LONG SLEEVE - Långärmad tröja - channel blå

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Polo Ralph Lauren Piké - cruise navy
Opus FIORETTA - Blus - iron grå melange
Polo Ralph Lauren PLAID - Skjorta - blå/röd

På tisdagen godkände ministerrådetPolo Ralph Lauren SEASONAL - Sweatshirt - lt sport heatherPOSTYR Linne - blåPOP Copenhagen DISCO SWEAT - Sweatshirt - vit den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
PULL&BEAR MIT TASCHE - Jeansklänning - light blå
PULL&BEAR BASIC - T-shirt - bas - vit

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenPULL&BEAR MIT REVERSKRAGEN UND STRETCHSAUM - Skjorta - blå anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Opus FEONIE SOLID - Blus - vit