Noisy May NMMACY RUFFLE - Blus - cloud dancer


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Nümph HEIDRUN - Sweatshirt - caviar

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Noisy May Skjorta - grå
Oasis Maxiklänning - multi

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenOasis FLASH STRIPE TEE - T-shirt med print - multi Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Oasis STRIPE SCALLOP - T-shirt med print - multi
Object Jerseyklänning - dark grå/vit

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Noisy May NMSNEES - Sweatshirt - navy blazer/vit/flame scarlet

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Noisy May Sweatshirt - obsidian

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Object KETTENPRINT - Vardagsklänning - sky captainObject GEMUSTERTES - Skjorta - blåvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Noisy May Petite NMCHRISTIAN - Sweatshirt - port royale
Object OBJNONSIA CARDIGAN SEA - Kofta - pine grove

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Onzie IN PLAY TANK - Linne - pale cacti

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. ONLY ONLAMBER FOLD UP - Jerseyklänning - cloud dancer/night sky
Noa Noa HEAVY - Långärmad tröja - grapemist
ONLY Vardagsklänning - camel

På tisdagen godkände ministerrådetONLY MIT KURZEN ÄRMELN - T-shirt med print - military oliveONLY ONYISA - T-shirt - bas - port royaleONLY ONLNICOLE - Långärmad tröja - bittersweet den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
ONLY ONLMICHELLE - Blus - cloud dancer/night sky
ONLY LANGARM - Blus - botanical garden

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenONLY ONLSUGAR FALLOW - Blus - cloud dancer/night sky anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Noa Noa END ON END - Blus - eventide