Klättermusen Kormt Gaiters Raven


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Gustavsberg Tvättställsblandare Estetic Vit

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Tomat Stupice 5 st frön (ekologisk)
Hansgrohe Sargblandare 4-Hål Focus

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenNorrøna W's Falketind Flex1 Pants Caviar (2019) Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Damixa Badkarsblandare Tradition Termostat 150 cc
Ruffwear Grip Trex Paw Wear Set of 4 Röd Currant

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Luktärt Blå Ripple 10 st frön

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Solros Chocolat 3 st frön

Försäkringskassan: Regeringen underskattar FM Mattsson Tvättställsblandare 9055 med lyftventilFM Mattsson Badkarsblandare Origo 40 cc anslutning nedåtvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
[neu.haus]® Blomkruka-konstrotting-Mörkgrå-31x31x64
Gustavsberg Rattsats Logic Crazy Gul

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Gustavsberg Duschblandare Coloric Utlopp uppåt 160 cc Campagne

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Oras Tvättställsblandare Cubista Utan Pop-Up Ventil
The North Face M's Summit L5 GTX Pro Pants Fiery Röd
Marmot M's Jasper Midweight Flannel LS Shirt Slate Grå

På tisdagen godkände ministerrådetDamixa Duschblandare Space KromPrana W's Natassa Tunic Forest GrönDamixa Tvättställsblandare Jupiter Trend med X-Change utan bottenventil den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Devold M's Breeze Shirt Grå Melange (2019)
Hansgrohe Tvättställsblandare PuraVida Push Open Ventil Låg Modell Vit/Krom

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenHansgrohe Sargblandare 4-håls Metris anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Amundsen Sports M's Amundsen Peak Anorak Faded Navy