Missguided SWEAT SET - Sweatshirt - auburn


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
mint&berry Skjorta - bordeaux

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Missguided Plus CURVE NYC SLOGAN DRESS - Vardagsklänning - mocha
mint&berry T-shirt med print - röd

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenMassimo Dutti Skjorta - vit Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Massimo Dutti Sweatshirt - vit
Madewell CLOVER STRIPE - Skjorta - spiced olive

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Moss Copenhagen AMBER GENNI DRESS - Maxiklänning - blå

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Moss Copenhagen LUELLA - Skjorta - tourmaline

Försäkringskassan: Regeringen underskattar More & More Vardagsklänning - marine multiMore & More ARM NORMAL - Skjorta - mustardvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Moss Copenhagen VIRA - Kofta - light grå melange
More & More BLOUSE SLEEVE - Skjorta - soft camel

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Morgan Fodralklänning - night/citron

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Morgan T-shirt med print - off vit
Max Mara Leisure GERONA - Maxiklänning - blå
MAMALICIOUS Maxiklänning - petrol

På tisdagen godkände ministerrådetMAMALICIOUS MLMERCY - Tunika - snow vitMarella RIVER - Maxiklänning - midnightblåMango INGRID - Skjortklänning - dark navy blå den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Mango MOSS - Skjortklänning - dark blå
Mango HUNA - Skjorta - orange

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenMAERZ Muenchen Långärmad tröja - new indigo anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Magic Nights Festklänning - ivory/taupe