Lost Ink BLOUSE WITH PLUNGE IN PRINT - Blus - multi


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Lacoste T-shirt - bas - ruisseau

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Lost Ink SUPER SLEEVE CARDIGAN - Kofta - rosa
La Sportiva PUSH - T-shirt med print - stone blå/jade grön

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenLee SHEER TEE - Långärmad tröja - midnight blå Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Lee LONGLINE SHIRT - Skjorta - bleached denim
Levete Room ALINA SOLID - Blus - blå ink

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Le Temps Des Cerises NINA - Kofta - ash grå

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Love Copenhagen JASMINE EVENING LONG 2-IN-1 - Tygbyxor - royal navy blå

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Lez a Lez Maxiklänning - dark blåLittle Mistress Curvy CAP SLEEVES BALL GOWN - Festklänning - oystervhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Liu Jo Jeans CAMICIA - Skjorta - brun
Little Mistress Maxiklänning - burnt orange

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Lost Ink Plus WRAP PENCIL DRESS - Vardagsklänning - grön

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Lace & Beads KEEVA MAXI - Festklänning - charcoal
Lauren Ralph Lauren MATTE KELBY - Fodralklänning - lighthouse navy
LTB LAVIN - Skjorta - arlissa wash

På tisdagen godkände ministerrådetLuxuar Fashion SET - Maxikjol - eisblauMissguided STRAPPY CUT OUT MIDI DRESS - Fodralklänning - rustMissguided OVERLAY BODYSUIT - Linne - orange den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Moss Copenhagen GUDRUN DRESS - Vardagsklänning - tawny
Mads Nørgaard TUBA - Långärmad tröja - gul/marine

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenmint&berry Vardagsklänning - eden anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Lauren Ralph Lauren THIMBA - Maxiklänning - navy