Kruka 3 st olika storlekar beige KANNIA


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Vero Moda - vmNulle 3/4 Top, Grön

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
ANYA NELSON Badrumsmatta Rund 70cm Marinblå
Only - onlFirst SS Mix Top Blommig, Mörkblå

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenSaint Tropez - Blus P1509, Vit Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Vila - Vimagnolia LS Top, Mönstrad
Vero Moda - vmMaharete SS Top, Röd

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Kids Concept, Ullmatta, Star, Rosa m stjärnor

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Kids Concept, Kudde, Edvin, räv

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Pieces - pcAmalie SS Top Camp Dot Tulip, SvartLED lampa GU10 3W RGB + fjärrkontrollvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Kids Concept, Vägghylla, Star, Vit
Efashion Chana - Blus 501B Mönstrad, Ljusblå

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Vero Moda - vmEdna LS Blouse, Offvit

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Handvävd löpare "Grön"
Mufic Spion USB Svart
4Living Bomullsmatta "Jerry" 80x150 cm Röd

På tisdagen godkände ministerrådetVero Moda - vmSarah Dot SS Top, Svart/VitKylskåpsmagnet GlassbägareVero Moda - vmAva Plain SS Top Stripe, Offvit den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Poster A3 30x42cm Natural Satellite
ONLY Kim Maxi kjol, Mörkgrön

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenLjuslykta Alexis, Svart anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Blus Cemre