JDY JDYCAMILLA - Långärmad tröja - legion blå


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Kaffe SARA DRESS - Jerseyklänning - dark grön

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
JDY JDYRUN 3/4 BLOUSE - Blus - pale mauve/big flower
Kaffe BOBBIE DOT DRESS - Vardagsklänning - midnight marine /chalk

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenKaffe KARLA AMBER - Blus - rain forest Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Kaffe TILLY BLOUSE - Tunika - flame scarlet
Kaffe ELIZA - Blus - midnight marine

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
JDY Blus - goji berry

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
JDY MIT LANGEN ÄRMELN - Blus - röd

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Kaffe MICHA BLOUSE - Blus - forever blåKaffe WENCHE CARDIGAN - Kofta - veronicavhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
JDY JDYHAILEY RAINCOAT - Parkas - winter moss
Key West HOODILE - Kofta - dark navy

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
khujo YAMINA - Sweatshirt - grå/blå

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. King Louie COCOA EMMY DRESS - Jerseyklänning - dark navy grön
JDY JDYDAISY CARDIGAN - Kofta - night sky
Karen by Simonsen EPISODE DRESS - Vardagsklänning - total eclipse

På tisdagen godkände ministerrådetKariTraa ULLA - Undertröja - navalLauren Ralph Lauren Woman Jerseyklänning - crimsonLost Ink EXAGGERTATED SLEEVE FITTED - Långärmad tröja - röd den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Lorna Jane PUMP SPORTS BRA - Sport-bh - military
Lauren Ralph Lauren Fodralklänning - meridian jade

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenLauren Ralph Lauren SAGIE - Fodralklänning - spruce/gold anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

JDY yNAOMI - Sweatshirt - light grå